Civilizációs betegségeimből kiutat keresek. Belevágtam a paleolit diétába. Itt vezetem a próbálkozásaimat és eredményeimet. Ha minden jól megy, a diétából életmód lesz:)
2018. november 4., vasárnap
Tejfölöshús krumpligombóccal
Régi életem nagy kedvence volt, nagymamám csinálta sokszor vasárnapi ebédre az én kedvemért.
Már többször próbáltam paleosítani, de a krumpligombóc sosem lett az igazi. De most ... Mint az eredeti! Semmi mellékíz, tökéletes állag. Csak az a gond, hogy "gondolomformán" csináltam, nem mértem a hozzávalókat (csak az édesburgonyát). De azért utólag megpróbáltam rekonstruálni.
540 g főtt édesburgonya
2 tojás
só
1 csomag Szórásra, sűrítésre használható lisztkeverék (Paleolit Éléskamra) 190g
100 g Hagyományos nokedli lisztkeverék (Paleolit Éléskamra)
1 púpos ek tojásfehérje por
Állni hagytam, majd vizes kézzel diónyi gombócokat formáltam és lobogó sós vízben kifőztem (miután feljöttek, még hagytam egy kicsit, majd leszűrtem).
A tejfölöshúshoz a sertéscomb szeleteket pörköltalapban feltettem főni (babérlevél kell bele pluszban). Amikor kész, kiszedem a húsokat és a babérleveleket, a levét botmixerrel összekrémesítem, kókusztejszínben elkevert Manióka liszttel besűrítem.
Húsokat visszarakom a lébe, és tálalom.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése