2015. október 30., péntek

Tigris szelet

Tésztához:
120 g darált dió
80 g őrölt mandula
90 g eritrit
3 db tojás
3 ek útifűmaghéj és annyi víz, hogy 3 dl legyen a zselé
1 dl víz
2 ek kakaópor
1/2 kk szerecsendió
1 kk fahéj
1/2 kk gyömbér
1/2 kk őrölt szegfűszeg
1 kk szódabikarbóna + citromlé
csipet só

Tojásokat és az eritritet habosra verjük, hozzá az őrleményeket, a fűszereket, végül az útifűmaghéj zselét.
Nagy tepsire sütőpapírt rakunk, beleöntjük a tésztát. 180 fokon 20 percig sütjük.
 
Krémhez:
250 g sült sütőtök
100 g puha kókuszzsír
100 g pirított dió
5 ek eritrit

Aprítóban krémesre keverjük.

A tésztát 4 felé vágjuk, krémmel rétegezzük.
Külső felét is bekenhetjük krémmel.
Tetejét piros héjú féldiókkal díszítettem.
 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése