Anyukám fejéből pattant ki az ötlet, én meg megalkottam.
A Paleolit Éléskamra Paleo császárzsemle lisztkeverékét
használtam.
Először vágtam két szelet zsíros szalonnát (73 g volt, de
lehet több is, kevesebb is), apróra felkockáztam, serpenyőben pörccé
varázsoltam.
Felvágtam egy nagy fej lilahagymát (110 g volt), Tupperware
hagymaaprítójával párat húztam rajta, és jó kis hagymaaprólékot kaptam (kézzel
is fel lehet kockázni, de ez nekem sose ment).
Rádobtam a hagymát a majdnem kész pörcre, pár percet
kevergettem, majd elzártam alatta a tüzet.
1 zacskó lisztkeverékhez adtam 1 tk útifűmaghéj lisztet (5
g), 2 tojást, ½ dl vizet, szódabikarbónát és rá pár csepp citromlevet.
Hozzáadtam a hagymás pörcöt is a zsírjával együtt (úgyis
kell a lisztkeverékhez zsiradékot is adni).
Összekevertem, pár perc állás után vizes kézzel gombócokat
formáztam, tepsire raktam és megsütöttem (180 fok fél óra).
Mire a család felébredt, finom illat lengte be a nyaralót és
ez várta őket az asztalon:
A Paleolit
Éléskamra lisztkeverékekből könnyen és gyorsan süthetsz sós vagy édes
finomságokat a megadott receptúra szerint. A termékek megvásárolhatók a
bioboltokban, paleo üzletekben, webshopokban. A gyártó teljes kínálatát itt
találod:
Az
értékesítési pontok egy része a Hol kapható? menüpontban szerepel.
Ha
szeretnéd, hogy kedvenc üzletedben kaphatók legyenek a keverékek, a gyártó
oldalán ajánlhatod azt:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése