2015. március 25., szerda

Dióhabos süti

Elmira paleós sütemények című szakácskönyvéből van, nem változtattam rajta semmit.

Tésztához
150 g darált hántolt mandula
4 dkg kókuszreszelék (kávédarálón ledarálva)
4 dkg kókuszliszt
7 dkg eritrit
1 citrom reszelt héja
10 dkg kókuszzsír (puha vagy olvasztott)
1 tojás

Kb. 25*30-as tepsibe nyomkodjuk (ha nem szilikonból van, akkor előbb sütőpapírral béleljük ki).
170 fokon légkeveréssel 10 percig sütjük, kap egy kis színt.

Megkenjük valamilyen lekvárral vagy gyümölcspürével.

Diós töltelék:
5 tojásfehérjét majdnem kész habbá verjük egy csipet sóval
5 dkg kókuszcukor
2 dkg eritrit
10 dkg darált dió
Kemény habbá verjük.

Rákenjük a lekváros elősütött tésztára, 170 fokon még 20 percet sütjük.

A megmaradt 5 tojássárgájából remek csokikrém készül általában, főzés nélkül (ez is Elmira recept)

Csokikrém
5 tojássárgáját
5 dkg por eritrittel fehéredésig robotgépezzük
csipet vanília
3 dkg olvasztott kókuszzsír
4 ek sűrű kókusztej (Cocomas)
1 nagy ek kakaópor

Tálkákba öntjük, legalább 1 órára hűtőben tartjuk fogyasztás előtt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése