2014. november 12., szerda

MAMINBABA - Hordozás latin fitness


Maminbaba oktató lettem, és novembertől Pécsen tartok Maminbabát (Hordozós latin fitness).
Egyenlőre
hétfőnként 9:30-tól a Fitnexx Prémium fitness teremben (Jászai Mari u. 2-4.)
szerdánként 9:00-től aKisztina tér 10-ben (Fitbike SE volt terme)

Mi is ez?


A Maminbaba – Hordozós latin fitness egy igazán szórakoztató, mégis csinosító mozgásforma latin tánc alapokkal. Könnyen követhető elemekből áll, így sem táncos, sem másféle sportos előképzettség nem szükséges hozzá. Nagy előnye, hogy a gyermekünkkel együtt végezhető, mert a Maminbaba órák alatt a babák valóban a hordozóba kötve, vagy pocakban ringatóznak a kellemes latin zenére. Ringatóznak, mert csak olyan mozdulatokkal dolgozunk, ami a babáknak és az anyukáknak is kellemes, és a zene is bababarát hangerővel szól. Így aztán a picik gyakran elalszanak, mialatt anyukájuk kikapcsolódik és észrevétlenül fogy. Mivel a táncos mozgásforma boldogsághormonokat szabadít fel, garantáltan javítja az anya közérzetét is, megelőzve a szülés utáni depressziót. A gyakorlatok úgy vannak kialakítva, hogy azt elöl- és háton hordozott babákkal is biztonsággal, és kiváló erősítő hatással el lehet végezni. Gyógytornász, hordozási- és szoptatási tanácsadó ajánlásával!

A szórakoztató anyacsinosító

A babák végig az anyukán vannak a hordozóban. Nem vesszük le őket, nem súlyzózunk velük, hiszen kár lenne felébreszteni az édesdeden alvó gyerekeket. A baba súlya éppen annyira terheli az anyukát, hogy a mozgás még hatásosabb legyen. Minden izmot alaposan megdolgoztatunk, mégsem egy fárasztó, katonás edzésként éljük meg, hiszen „csak” táncolunk. Kiválóan feszesíti a comb és farizmokat, karcsúsítja a derekat és csípőt, erősíti a hát izmait, formálja a kart és a mellet. Javítja a várandóság során romló mozgáskoordinációt és szebb, nőiesebb tartást eredményez. A Maminbaba megoldást nyújt a kikapcsolódásra, alakformálásra, hangulatjavításra, testedzésre a babáért való aggódás nélkül, hiszen őt sem kell közben másra bízni. A Maminbaba órákon senki sem terheli túl magát, hiszen először minden anyuka arra koncentrál, hogy kövesse a lépéseket. Nagyon hamar belerázódnak a koreográfiába, és ekkor már saját erőnlétükhöz mérten mindenki maga növeli a mozgás intenzitását. Egyre jobban belevisszük a latinos csípőmozgást, aminek persze minden porcikánkban érezzük a hatását. Senkit nem „hajtunk”, mindenki a saját teste igényei és jelzései alapján mozog.

Hatása a babákra

A babák is nagyon jól érzik magukat a Maminbaba órák alatt. Édesanyjuk közelsége, a latinos dallamok és a ringatózó mozgás nyugtatóan hat rájuk, hatására ellazulnak, gyakran elalszanak. Ez a mozgásforma javítja a babák mozgáskoordinációját, mozgáskészségét, fejleszti a ritmusérzéküket. A hintázó, forgó, ringató, billegő mozgások stimulálják az egyensúlyi-kisagyi rendszerüket, ezáltal segít megelőzni bizonyos tanulási zavarokat (diszlexia, diszgráfia, diszkalkulia) és egyéb gyermekkori fejlődési problémákat (pl.: hiperaktivitás, motoros fejlődés zavarai, figyelemzavar, érzelmi zavarok, kötődési zavar). 
A régóta hozzánk járó babák már felismerik a számokat, és nagyon aranyosan ütemre mozognak, integetnek, szemmel láthatóan élvezik a Maminbaba órát.

Szakértelem és felelősségvállalás

A Maminbaba oktatók a képzés során széleskörű ismereteket szereznek mind a baba és az anya anatómiája, a szakszerű és egészséges hordozás, a táncalapok, a sportszakmai ismeretek, és a rekreáció terén is és mindezt egymással összefüggésben, komplex tudásként. Képzési rendszerünkben a Beli Buba Babahordozó Iskola is részt vesz. Nem elég ugyanis, ha valaki kiváló edző, de mit sem ért a babahordozáshoz, mert a rosszul hordozott baba gerince, medencéje, végtagjai, fejecskéje sérülhet a mozgás közben. Sőt, ha nem megfelelően hordozunk, akkor az anyuka hátának, és gátizmainak is kárt okozhatunk. Ha valaki gyakorlott hordozási tanácsadó és tökéletesen fel tud kötni kendőben egy babát az anyukára, de nincs tisztában azzal, hogy Maminbaba óra alatt milyen kötésmódokat használhatunk, akkor akár szoptatási problémákat okozhat az anyukának. Bizony, nagy felelősség hordozós anyukákat és babákat mozgatni!

Médiamegjelenések
Az elmúlt évben egyre több rendezvényre hívtak minket bemutatót tartani és gyakran megjelenünk a médiában is. Rendszeresen fellépünk a babaexpókon, a hordozós és babás eseményeken. Írtak rólunk a Baba magazinban, a Kismama magazinban, a HelloBaby-ben és a Meglepetés-ben. Gubás Gabi színészanyukával és VölgyesiGabival  is forgattunk. Legutóbb az M1 Család-barát című műsorában és a TV2-n a FEM3Café-ban szerepeltünk. Rólunk szóló cikkek és filmek: http://www.maminbaba.hu/rolunk.php

Praktikus tudnivalók

A Maminbabát a gyermekágyi időszakot követően, hat héttel szülés után lehet elkezdeni, ha erre az orvosunk is rábólint. Császáros szülés esetén érdemes 10-12 hetet várni, hogy a hasi seb ne okozzon kellemetlenséget a baba hordozása közben. Sportos, kényelmes váltóruha és sportcipő szükséges hozzá, és a babát sem kell túlöltöztetni, hiszen a tánc közben egymást melegítik. Fontos, hogy jól kialakított, széles terpeszt biztosító hordozót használjunk és megfelelően legyen az anyukára kötve a babája! A Maminbaba oktatók ebben is segítenek az anyukáknak. Minden trénerünknél kipróbálható egy szponzori Gremese hordozó (csatos, mei-tai, rugalmas kendő vagy hibrid).  Ezen kívül – az adott oktatói készlet függvényében - más gyártók jó minőségű hordozóeszközeit is ki lehet próbálni nálunk, pl. Magyarinda, Liliputi, Manduca, minőségi szövött kendők, és mindezt díjmentesen!
Aki nem szokta hordozni a babáját és nem tudja milyen érzés, ha stabilan rögzítve van rajta a kicsi, az gondolja át, mi az egyszerűbb: egy 5-10 kg-os csomagot kézben vinni, vagy hátizsákban a háton? Ha jól van rögzítve a hordozó, akkor alig érezhető a baba súlya. Érdemes kipróbálni!

Országszerte Maminbaba

A Maminbaba franchise rendszerben működik országszerte. Már több, mint 30 fős a tréneri csapatunk. Az oktatóink képzésében fitnesz oktató, gyógytornász és babahordozási tanácsadó is részt vesz.
A jelenlegi helyszíneinket itt találod. http://www.maminbaba.hu/helyszinek_idopontok.php


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése