2018. január 20., szombat

Kesudiós torta

Tücsökbogár receptje, szó szerint betartva.
Piskóta:
3 tojás
30 g kakópor
30 g eritrit
csipet só a fehérjéhez --- habbá verni.

18 cm-es tortaformát sütőpapírral kibéleltem, 175 fokos sütőben 25 percig sütöttem, kihűlés után félbevágtam.

Krém1:
25 g méz + 25 g eritrit
nagy lángon karamellizáltam.
20 g kókuszzsír
1 dl kükuszkrém
Összekevertem, ragacsos massza lett.
+ 100 g durvára vágott kesudió

Csokikrém:
5 dl kókuszkrém (hűtve)
30 g kakaópor
30 g eritrit

Alsó piskóta + krém1 + felső lap + csokikrém

Tetejére díszítésnek sütőben pirított egész kesudiókat tettem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése