Az idei nyáron már Ilka is eszik rendesen, így uzsira (strandi nasira) minden nap sütök kekszet. Van, hogy világos, van hogy kakaós, de mindig ropogós és mindig gyorsan elfogy.
200 g darált mandula
1-2 ek tápióka liszt, gesztenye liszt vagy kókuszliszt
1 ek kakaópor (elhagyható)
1 tk őrölt fahéj vagy mézeskalács fűszerkeverék (opcionális)
1 tojás
méz (ízlés szerint, kb. 4 ek)
kókuszolaj (amennyiből összeáll és gyúrma állagú lesz, pár ek)
Sütőpapíron fólia alatt minél vékonyabbra nyújtom, derelye-szaggatóval megrácsozom.
Sütőpapírostul egy tepsire húzom, gázsütőben max fokozaton 10 percig sütöm.
Akkor már a szélei pirulnak. Azokat kiveszem, elzárom a sütőt, és még visszaraktam bele a tepsit. Ott hűl ki, és addigra pont ropogósra sül.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése