2015. szeptember 14., hétfő

Új ház, új konyha, új sütő, új süti:)

Hétvégén voltunk a Praktikerben, aminek az előtermében fornettit sütnek. Olyan ínycsiklandó fahéj illat terjengett, hogy ha nem paleóznék, felzabáltam volna a teljes készletet.

Hazajöttem, és muszáj volt valami nagyon fahéjasat sütnöm, de az alapanyagok kifogyóban, így a már jól bevált fahéjas csiga szóba se jöhetett.

Irtó finom, igazán őszi ízvilágú sütit sikerült alkotnom az itthon lévő dolgokból, ezzel avattam fel az új sütőmet.


4 tojás (szétválasztani, fehérjét kemény habbá verni)
A tojássárgákhoz csurgatok 80 g mézet, 1/2 tk szódabikarbónát, rá citromlevet (pezsegjen) és 1 tk őrölt fahéjat.
150 g darált diót és 1 ek gesztenyelisztet adok hozzá, beleszórok 1-2 apróra feldarabolt almát vagy körtét, végül a habot óvatosan.

Sütőpapírral bélelt kis tepsibe öntöm, 180 fokon fél órát sütöm.
Meg kell várni, amíg kihűl, utána szépen lehet szeletelni.

Jó étvágyat!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése