Hétvégén voltunk a Praktikerben, aminek az előtermében fornettit sütnek. Olyan ínycsiklandó fahéj illat terjengett, hogy ha nem paleóznék, felzabáltam volna a teljes készletet.
Hazajöttem, és muszáj volt valami nagyon fahéjasat sütnöm, de az alapanyagok kifogyóban, így a már jól bevált fahéjas csiga szóba se jöhetett.
Irtó finom, igazán őszi ízvilágú sütit sikerült alkotnom az itthon lévő dolgokból, ezzel avattam fel az új sütőmet.
4 tojás (szétválasztani, fehérjét kemény habbá verni)
A tojássárgákhoz csurgatok 80 g mézet, 1/2 tk szódabikarbónát, rá citromlevet (pezsegjen) és 1 tk őrölt fahéjat.
150 g darált diót és 1 ek gesztenyelisztet adok hozzá, beleszórok 1-2 apróra feldarabolt almát vagy körtét, végül a habot óvatosan.
Sütőpapírral bélelt kis tepsibe öntöm, 180 fokon fél órát sütöm.
Meg kell várni, amíg kihűl, utána szépen lehet szeletelni.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése