2015. augusztus 9., vasárnap

Rakott patisszon

A rakott krumpli mintájára rakott patisszont is szoktam készíteni.
Most legutóbb kihagytam belőle a kolbászt, és a maradék rántott hússal ettük.
A rakott patisszon készítése:
Szalonnát vágok kockákra, pörccé pirítom (képen ezek a barna kockák).
Kiszedem a pörcöt egy tálkába, a felét a jénai aljára terítem, a másik felét majd a rakás tetején osztom szét.
A visszamaradt zsírt összekeverem kb. 1 dl Cocomas-szal és 2-3 tojássárgájával. Sózom és zöldfűszerezem.
A cukkinit felaprítom, tojást megfőzőm és felkarikázom, kolbászt is felkarikázom.
Egy réteg cukkinit rakok a pörccel kirakott jénaiba, majd sózom, rá a tojásszeletek és a kolbász. Ezt ismétlem, amíg el nem fogynak a hozzávalók.
Tetejére borítom a tojássárgájás cuccot, megszórom a maradék pörccel és megy a sütőbe.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése