Tücsökbogár konyháján találtam receptet, szóról-szóra betartottam, és nagyon fincsi lett!
A nagyobbik késes aprítomba raktam ezeket:
300 g Totu
1 dl víz
20 g kókuszolaj
1 citrom leve és héja (nem volt itthon citromom, csak egy kevés citromlevet nyomtam bele)
Vanília por (vagy 1 rúd kikapart magjai)
50 g eritrit
Homogénre kevertem.
2 púpos ek nyílgyökérliszt
2 púpos ek útifűmaghéj
1 púpos ek kókuszliszt
2 tojás
Összekevertem, 10 percig állni hagytam.
Addig fel is forrt a víz, és a morzsát is megpirítottam (100 g hántolt őrölt mandula, kevés kókuszcukor, fahéj)
Gombócokat gyúrtam, 42 db lett. Két részletben főztem meg.
Gyöngyöző vízbe raktam a gombócokat, amikor feljöttek, még 2 percig hagytam, aztán szűrőkanállal kiszedegettem, belehempergettem a morzsába.
Nagyon elégedett voltam, nem főtt szét a vízben, és az állaga is tiszta túrógombócos volt.
Biztosan nem utoljára készítettem!
Hidegen másnap még finomabb volt:)
Szia!
VálaszTörlésEz nagyon jól hangzik. A nyílgyökérlisztet mivel lehetne helyettesíteni? Mert az bizony nincs itthon... viszont a totura nagyon rákaptunk :)
Köszi!
Kedves Mesi!
VálaszTörlésA nyílgyökérliszt talán tápióka liszttel helyettesíthető, de nem próbáltam még, nem vállalom érte a felelősséget:)
Ha kipróbálod és működik, írd meg kérlek!
Judit