2015. február 9., hétfő

Totugombóc

Tücsökbogár konyháján találtam  receptet, szóról-szóra betartottam, és nagyon fincsi lett!

A nagyobbik késes aprítomba raktam ezeket:
300 g Totu
1 dl víz
20 g kókuszolaj
1 citrom leve és héja (nem volt itthon citromom, csak egy kevés citromlevet nyomtam bele)
Vanília por (vagy 1 rúd kikapart magjai)
50 g eritrit
Homogénre kevertem.
2 púpos ek nyílgyökérliszt
2 púpos ek útifűmaghéj
1 púpos ek kókuszliszt
2 tojás
Összekevertem, 10 percig állni hagytam.
Addig fel is forrt a víz, és a morzsát is megpirítottam (100 g hántolt őrölt mandula, kevés kókuszcukor, fahéj)
Gombócokat gyúrtam, 42 db lett. Két részletben főztem meg.
Gyöngyöző vízbe raktam a gombócokat, amikor feljöttek, még 2 percig hagytam, aztán szűrőkanállal kiszedegettem, belehempergettem a morzsába.

Nagyon elégedett voltam, nem főtt szét a vízben, és az állaga is tiszta túrógombócos volt.

Biztosan nem utoljára készítettem!
Hidegen másnap még finomabb volt:)


2 megjegyzés:

  1. Szia!
    Ez nagyon jól hangzik. A nyílgyökérlisztet mivel lehetne helyettesíteni? Mert az bizony nincs itthon... viszont a totura nagyon rákaptunk :)
    Köszi!

    VálaszTörlés
  2. Kedves Mesi!
    A nyílgyökérliszt talán tápióka liszttel helyettesíthető, de nem próbáltam még, nem vállalom érte a felelősséget:)
    Ha kipróbálod és működik, írd meg kérlek!

    Judit

    VálaszTörlés