2014. május 27., kedd

Süti-hegyek

Tánti tiszteletére és a mai ovis kirándulásra tekintettel sokféle süti van itthon.

Reggelire goffry-t sütöttem, ami persze nem lett olyan jó, mint szokott (Tánti előtt mindig a legtökéletesebbre törekszem, és általában nem sikerül).

Gesztenyetekercs, amit most készítettem másodszor, és szuper finom:
Tésztához:
15 szem datolya kimagozva, kicsit vízbe áztatva
15 dkg darált dió vagy mandula (mindkettővel finom)
2 dkg kakaópor

Aprítóban masszává dolgozzuk, 2 folpack között téglalappá nyújtjuk.

Krém:
25 dkg natúr gesztenyemassza
4 dkg eritrit (én porrá szoktam őrölni)
5 dkg olvasztott kókuszzsír
rum vagy aroma
csipetnyi vanília por

Összedolgozni, kinyújtott tésztára elegyengetni, sodrófával lenyomkodni, feltekerni.

Hűtőben állnia kell pár órát, hogy a kókuszzsírtól megkeményedjen, és szépen szeletelhető legyen.

Rita ezeket vitte az ovis kirándulásra, és még kesudiót, és két paleós nyalókát.
oreo keksz és fahéjas csiga




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése