2014. február 7., péntek

Lenmagos-tökmagos ropogós

És egy újabb sós ropogtatnivaló (amikor nincs itthon más, csak lenmagliszt és tökmagliszt)

2 nagy tojás (vagy 3 kicsi)
kevés só
1/2 tk pirospaprika
kevés bors (esetleg őrölt kömény)
vagy bármilyen fűszer ízlés szerint

40 g lenmagliszt
40 g tökmagliszt

Szilikonos sütőfóliára rakjuk a hengerré formázott masszát, egy darab folpack-ot vágunk rá és nyújtófával minél vékonyabbra nyújtjuk.

Vajazós késsel megrácsozzuk, hogy kisülés után könnyebben törhető legyen.

170 fokon 15 percig, majd 150 fokon további 20 percet sütjük.
Ha nem lesz elég ropogós, lehet rá rakni légkeverést is.

Mártogatónak is kiváló. El tudom képzelni sós tojásos avokádókrémmel pl. vagy kolbászkrémmel akár.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése