2013. november 13., szerda

paleós kenyerek

2 kenyér receptet szeretnék megosztani, mindkettő nagyon finom, és férjem szerint is ehető (nincs már itthon hagyományos kenyér)

1.
6 kicsi tojás (vagy 5 nagy)
1/4 tk szódabikarbóna
1 tk citromlé
5 dkg finomra reszelt alma
3 dkg puha zsír (én kacsazsírt használok)
Robotgéppel összekeverem.

3 dkg darált dió
3 dkg darált mandula (héjas)
3 dkg lenmaglisztű
3 dkg szezámliszt

Szórok bele még napraforgómagot, ha van itthon, akkor tökmagot is.

Szilikonos kis őzgerincformába rakom és 200 fokon kb. 40 percet sütöm.
Ahogy kész, kiborítom egy rácsra és hagyom meghűlni.

2.
15 g útifűmaghéjat leöntök 2 dl vízzel, összekeverem, állni hagyom (kocsonyás lesz)
5 tojást felverek, bele a "kocsonyát"
1 tk só
csipet szódabikarbóna
kevés citromlé rá

100 g darált mandula
40 g szezámliszt
30 g kókuszliszt

Szilikon formám tele lesz vele, 200 fokon 40 perc.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése