2013. augusztus 22., csütörtök

Püspökkenyér

Elmira zöldalmás szakácskönyvében találtam egy receptet, amit kicsit továbbfejlesztve egész jó sütit sikerült rittyentenem, ami kísértetiesen hasonlít a régi életem püspökkenyerére.

Körtés-diós sütemény:


Világos részéhez:
1 dl paleolaj
6 dkg eritrit
2 tojás
1/2 kk szódabikarbóna
1/2 vanília rúd kikapart belseje
1/2 tk őrölt fahéj
5 dkg szezámliszt
5 dkg mandulaliszt
3 körte kis kockákra vágva
5 dkg darabolt dió

Sötét részéhez:
U.a., csak a fahéj és vanília helyett kakaóport raktam bele.

Sütőpapírral kibélelt őzgerinc formába kentem a világos, majd a sötét részt, megsütöttem (hőfokot és időt nem tudok mondani).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése