2013. április 15., hétfő

Kókusz-keksz

Sikerült kikísérleteznem egy ropogós, omlós kekszet. Ronda de finom kategória, így képet nem rakok föl (le se fotóztam, pedig a napokban minden nap sütöttem egy adagot).

10 dkg kókuszzsírt felolvasztok mikróban.
5 dkg kókuszlisztet
5 dkg kókuszcukrot összekeverek,
ráöntöm a kókuszolajat és
1 kicsi tojást
(ha nagy házi tojás van csak itthon, akkor duplázom a többi hozzávalót).

Először túl folyékonynak tűnik a tészta, de pillanatok alatt megszívja magát a kókuszliszt és már gyúrhatom is a golyókat. Tepsire rakom, kezecskémmel lelapogatom jó vékonyra, és már mehet is a 180 fokra előmelegített sütőbe 15 percre.
Jól megsütöm, így nagyon finom roppanós lesz:) Melegen is mennyei, de hidegen is.
Nem tudom meddig áll el, mert nálam még sose érte meg a másnapot:)))

Lehet variálni, más liszteket kipróbálni (gesztenyeliszttel nem működik), vagy kakaóporral dúsítani. Én darabosat nem raknék bele, mert akkor már nem lehet olyan vékonyra elnyomkodni és ropogósra sütni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése