2013. február 16., szombat

Diós keksz nutellával

Ma extra gasztronómiai élményre vágytam, édesre, ropogósra, csokisra, krémesre.

Volt egy régi diós keksz receptem, azt sütöttem meg kókuszcukorral. Jó sokáig sütöttem, a végén légkeveréssel, így fincsi ropogós lett.

25 dkg darált dió
8 dkg kókuszcukor
1/2 tk fahéj
1 citrom reszelt héja
2 tk lenmagliszt (darált lenmag)
50 ml víz
kevés citromlé

150 fokon 20 perc + légkeveréssel még 10-15.

A nutellát Pocak Panna receptje alapján csináltam. Megint nagyon sokat küszködtem vele, nem is lett olyan jó, mint a karácsony előtti, de azért ehető. Vacsi végén fojtásnak ettem egy szelet paleós nutellával megkent paleós kenyeret, aztán jött az ötlet két diós kekszet összeragasztottqm vele:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése