2012. július 12., csütörtök

Paleo Pizza

Találtam több paleo pizza receptet a neten, az itthon lévő hozzávalók szerint megsütöttem az egyiket. Olyan jól sikerült, hogy azóta már megsütöttem még egyszer. Az első túl hamar elfogyott, elő se tudtam venni a fényképezőgépet, de a másodikat megörökítettem:

szalámis-szalonnás pizza
balra kolbászos-szalonnás apának, jobbra ananászos-szalonnás nekem

 A tésztája 3 tojásból, egy evőkanál vízből, pici sóból és 10 púpos evőkanál őrölt napraforgómagból van.
Sütőpapíros tepsibe öntöm, egyenletesen elkenem és megsütöm.

Amíg sül, elkészítem a szószt: zsíron megdinsztelem az apróra vágott hagymát, felöntöm paradicsom sűrítménnyel, szórok bele fűszereket (bazsalikomot és oregánót), majd a végén ízlés szerint sót.

A kisült pizzatésztára kenem a szószt, aztán megpakolom feltéttel. A legutóbb szalámit és szalonna darabkákat, végül reszelek rá egy kevés sajtot (ez nem paleo, de sajt nélkül nincs pizza!)

Bátran ajánlom mindenkinek, tök egyszerű, gyorsan összedobható vacsora, és a nem-paleózó családtagok is örömmel fogyasztják!

7 megjegyzés:

  1. Kedves Jutka! Köszönet ezért a remek pizza receptért!
    Üdv.: Ölvedi Joli

    VálaszTörlés
  2. Örülök, hogy ízlett:)
    És mindig örülök, amikor ismeretlenek előlépnek az ismeretlenségből, és jelzik, hogy olvassák a blogomat, használják róla a recepteket.
    Megkérdezhetem, hogy találtál rám?

    Judit

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Judit!
      Igazából nem is én találtam rád, hanem a fiamék (ők is paleoznak)Először ők csinálták meg a pizzádat és annyira áradoztak róla, hogy megcsináltam én is. Ma már elkészítettem szezámos-mákos ropogóst és a csokis kekszet is a recepted alapján. Nagy siker volt. Utólagos engedelmeddel tettem fel a FB-ra a pizzámról képeket, utalva a blogodra. Sok receptedet fogom még kipróbálni.
      Üdv.:

      Joli

      Törlés
  3. Örülök! A recepteket azért rakom föl, hogy bárki használhassa őket, aki megtalálja:) És persze csak a jól sikerült ételek leírását rakom föl, így ajánlom bátran őket!

    VálaszTörlés
  4. Kedves Jutka,
    nagyon klassznak találtam a receptet, köszönöm! Viszont sajnos a sütőpapír szinte elválaszthatatlan módon a tészta aljára tapadt, van valami trükköd erre, hogy hogyan lehetne NEM ráragasztani? :-)
    Köszönöm,
    Andi

    VálaszTörlés
  5. Angyulka, ha szilikonos papírt használsz, akkor nincs gond vele :-)

    Jutka,én pogácsának használom a receptedet, azzal a módosítással, hogy öt deka lenmaglisztet keverek hozzá és egy nagy kanál parmezánt :-) és így is remek :-) :-)

    VálaszTörlés
  6. Meddig kell sütni, és milyen hőfokon? Alapból? És a feltétekkel?

    VálaszTörlés