- 1 bögrényi őrölt kesudió
- 1 tojás
- 1 kk. szódabikarbóna
- 1 késhegynyi só
- 2 teáskanál xukor
- fél kikapart vaníliarúd(ez nem volt itthon, így egy kevés vanília aromát tettem bele)
- ha szükséges, pici víz (én nem raktam bele, de lehet, hogy kellett volna)
- a sütéshez kókuszzsír
A kesudió őrleményt összekevertem a tojással, xukorral és a fenti egyéb kiegészítőkkel, így nokedlitészta állagú keveréket kaptam. Ezt belekanalaztam egy zacskóba, és betettem a hűtőbe, hogy kicsit összeálljon.
Közben felforrósítottam a kókuszzsírt.
Kivéve a hűtőből, a sűrű nokedlitésztát a zacskó egyik csücskébe tereltem, ollóval lecsíptem a hegyét, és folyamatos nyomással a forró olajba eregettem egy adagot.
Mint amikor tortát díszítünk.
Pár perc alatt kész is volt, kiszedtem papírtörlőre. Fahéjas porxukorral szórtam meg.
Ritinek nagyon ízlett, így együtt megettük az egész adagot:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése