2012. február 11., szombat

Brownie

Paleo Brownie

100g 70%-os étcsokoládé
100g mandulavaj (elkészítése lent)
80g mandula őrlemény/liszt
4 ek Holland kakaópor
2 tojás
1ek vanília kivonat (vodkába áztattam be már kikapart belsejű vaníliarudakat)
3 ek méz 
tetejére:
50g 70%-os étcsokoládé
házi málna lekvár
Az elkészítése nagyon egyszerű.
Melegítsük elő a sütőt 160°C-ra.
Közben olvasszuk meg a csokoládét vízgőz fölött (alacsony tűz!).
A mandulavaj elkészítése: fogjunk 100g mandulát (héjastul) és dobjuk be az aprítóba (háztartási gép S késsel), és aprítsuk kb. 12 percig (teljesítménytől függ), míg kenhető vajat kapunk. Előre is készíthető, (hogy ne kergessük éjjel őrületbe a szomszédokat, vagy a lakótársakat) hűtőben kb. 1 hétig tárolható (én ennyit próbáltam eddig).
A mandulavajat, kakaóport, mézet, vanília kivonatot, két tojást keverjük egy tálban egyszerre össze, majd öntsük hozzá az olvasztott étcsokit és a mandula lisztet/őrleményt is.
Sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk a sütőbe 20 percre (max 25, de ne süssük túl).
Fogyasszuk pl. csokival és málnalekvárral a tetején.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése