2012. február 9., csütörtök

Almás pite

Hozzávalók:
Pitetésztához:
  • 20 dkg őrölt dió
  • 10 dkg vaj
  • 1 db tojás
  • (elbírt volna ez is egy tk nyírfacukrot)
Almatöltelékhez:
  • 5-6 db közepes alma
  • Fahéj
  • 1 tk nyírfacukor
  • 3 db tojás sárgája
Borításhoz:
  • 3 db tojásfehérje
  • 2 tk. nyírfacukor
Elkészítés:

Almákat negyedeltem, meghámoztam, elektromos párolóba raktam fél órára.
A tésztát egy kis tepsibe nyomkodtam, 180 fokos sütőben 10 percig elősütöttem.
A puha almákat villával összenyomkodtam, fahéjjal, cukorral megszórtam. Amikor kicsit meghűlt, belekevertem a 3 tojás sárgáját. Tésztára kentem.
3 tojásfehérjét kevés cukorral habbá vertem, tetejét beborítottam.
180 fokos sütőben 15-20 percet sütöttem (hab kapjon egy kis színt, de ne égjen meg).

1 megjegyzés:

  1. Kedves Judit!
    Ma ezt a nagyon egyszerű, de isteni finom sütidet készítettem el.
    Ha szeretnéd megnézni a fotót róla, ide kattintva megteheted: http://www.facebook.com/photo.php?fbid=2467744389003&set=a.2407810970705.64561.1714115596&type=1&theater

    Kellemes hosszú hétvégét kívánok!

    Üdv.: Joli

    VálaszTörlés