Pitetésztához:
- 20 dkg őrölt dió
- 10 dkg vaj
- 1 db tojás
- (elbírt volna ez is egy tk nyírfacukrot)
- 5-6 db közepes alma
- Fahéj
- 1 tk nyírfacukor
- 3 db tojás sárgája
- 3 db tojásfehérje
- 2 tk. nyírfacukor
Almákat negyedeltem, meghámoztam, elektromos párolóba raktam fél órára.
A tésztát egy kis tepsibe nyomkodtam, 180 fokos sütőben 10 percig elősütöttem.
A puha almákat villával összenyomkodtam, fahéjjal, cukorral megszórtam. Amikor kicsit meghűlt, belekevertem a 3 tojás sárgáját. Tésztára kentem.
3 tojásfehérjét kevés cukorral habbá vertem, tetejét beborítottam.
180 fokos sütőben 15-20 percet sütöttem (hab kapjon egy kis színt, de ne égjen meg).
Kedves Judit!
VálaszTörlésMa ezt a nagyon egyszerű, de isteni finom sütidet készítettem el.
Ha szeretnéd megnézni a fotót róla, ide kattintva megteheted: http://www.facebook.com/photo.php?fbid=2467744389003&set=a.2407810970705.64561.1714115596&type=1&theater
Kellemes hosszú hétvégét kívánok!
Üdv.: Joli