Horváth Attila pécsi paleós ismerősöm felkeresett, hogy Ő forgalmazza Magyarországon a zöldbanán lisztet, kipróbálnám-e.
Mondtam, hogy nagyon szívesen. Kaptam egy zacskót ajándékba:)
Amikor elhozta, beszélgettünk a zöldbanánliszt és zöldbanánliszt közötti különbségekről. Mint mindenből, ebből is van silány minőségű (amit persze olcsón be lehet szerezni), és minőségi, aminek érdemes megfizetni az árát.
A Yungas márka természetesen ez utóbbiból való, egészségre gyakorolt pozitív hatásai olvashatók a honlapon, ahol rendelni is lehet belőle.
Az első, amit csináltam belőle természetesen palacsinta volt:
csipet só
60 g zöldbanánliszt
2 dl víz
1 ek paleolaj
Robotgéppel összekeverni, palacsintasütőt kikenni paleolajjal (csak a legelején kell), kisütni.
Szép fordítható, finom lett a végeredmény (bár ez is lyukacsos szerkezetű, mint a többi általam használt banánlisztekkel)
Mézeskalácsot is tervezek kikísérletezni belőle, így karácsony előtt az nagyon aktuális.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése