2014. december 17., szerda

Zöldbanánliszt magyar forgalmazása

Nekem is eszembe jutott, de gondolat szintjén maradt, hogy Magyarországra be kéne hozni a zöldbanán lisztet, mert amit a húgom Spanyolországból szokott hozni, az remek palacsinta alapanyag.

Horváth Attila pécsi paleós ismerősöm felkeresett, hogy Ő forgalmazza Magyarországon a zöldbanán lisztet, kipróbálnám-e.
Mondtam, hogy nagyon szívesen. Kaptam egy zacskót ajándékba:)

Amikor elhozta, beszélgettünk a zöldbanánliszt és zöldbanánliszt közötti különbségekről. Mint mindenből, ebből is van silány minőségű (amit persze olcsón be lehet szerezni), és minőségi, aminek érdemes megfizetni az árát.
A Yungas márka természetesen ez utóbbiból való, egészségre gyakorolt pozitív hatásai olvashatók a honlapon, ahol rendelni is lehet belőle.

Az első, amit csináltam belőle természetesen palacsinta volt:

3 tojás
csipet só
60 g zöldbanánliszt
2 dl víz
1 ek paleolaj

Robotgéppel összekeverni, palacsintasütőt kikenni paleolajjal (csak a legelején kell), kisütni.

Szép fordítható, finom lett a végeredmény (bár ez is lyukacsos szerkezetű, mint a többi általam használt banánlisztekkel)

Mézeskalácsot is tervezek kikísérletezni belőle, így karácsony előtt az nagyon aktuális.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése