2014. augusztus 10., vasárnap

Az új kedvenc: patisszon


Régi életemben nem szerettem, mert csak rántottuk, és úgy valahogy nem ízlett.
Viszont most megint kaptunk valakitől ajándékba, és csináltunk belőle rakottas kaját (régi életünk rakott krumplija, amiben a krumplit eddig cukkinire cseréltem, de kipróbáltuk patisszonnal, és úgy még fincsibb! Nem enged levet, mint a cukkini, és állagában és színében is jobban hasonlít a krumplihoz.
A rakott patisszon sikerén felbuzdulva a töltött paprika mellé főztünk ki sós vízben patisszon kockákat, és tisztára olyan volt, mintha főtt krumplit ennénk.
Gondoltunk egy merészet, és brassóit álmodtunk. De sajnos a patisszon nem süthető ropogósra a zsírban, így sült krumplis emlékeinknek nem tett eleget.
Sebaj, nem vagyunk telhetetlenek, hisz rakott „krumplinak” és főtt krumpli helyettesítésére tökéletes!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése