2013. október 30., szerda

lehangoltságra keksz-sütés

Ma délután nagyon lehangolt és rosszkedvű voltam a neten terjengő paleót lejárató cikktől és az ismerőseim reagálásától.
Aki még nem látta:
http://index.hu/tudomany/2013/10/29/paleolit/?utm_source=facebook&utm_medium=share&utm_campaign=index

Ritinek is napok óta ígérgettem, hogy sütünk kekszet, de nem találtam semmi jó új receptet, a régiek közül nem volt kedvem egyikhez se.
Mondtam Neki, hogy nem sütünk, mert nincs kedvem. Szomorkodott, de nem hisztizett.
Végül mégis erőt vettem magamon, és bevettem magam a konyhába. Rita lelkesen jött utánam, kérdezte, hogy most már van-e kedvem kekszet sütni. Mondtam, hogy nincs, de mégis sütök. A felnőtteknek kell néha olyan dolgokat is csinálni, amihez nincs kedvük.

Pocak Panna háztartási kekszét turbóztam föl egy kicsit, paleo nutellát is kevertem ki hozzá (könnyített menet volt, mert a mogyoróvajat készen vettem, csak ízesíteni kellett).

1 púpos ek kakaópor
méz
Cocomas kókuszkrém
vanília rúd kikapart belseje
Utolsó 3 hozzávalóból nem tudok mennyiséget írni, mert kóstolgattam, úgy adagoltam, hogy elég édes legyen, és elég krémes, kenhető. 
Azért jobban megéri egész szemes mogyorót venni és vacakolni a krémesítésével, mert ehhez a magvajhoz héjastul használták föl a mogyorót, magában kissé kesernyés. 
Árban is jobb, a 200 g magvaj készen 2 ezer Ft, a 200 g mogyoró pedig "csak" 800 Ft az Aldiban. Munkás, de olcsóbb és finomabb.
A kekszet elneveztük Riti-keksznek (Bori-keksz után szabadon).
2 tojás
20 g kókuszolaj
4 tk kókuszcukor
150 g darált mandula
50 g darált kókuszreszelék
Golyókat formáztam, sütőpapíros tepsire rakosgattam, kézzel lelapogattam, 180 fokos sütőben 12 perc alatt megsütöttem.

Annyira belejöttem a keksz-gyártásba, hogy nem bírtam leállni. Egy új receptet is kipróbáltam, kókuszcsók néven találtam. Nekem nem annyira jött be, se ízre, se állagra. Hogy elfogyjon, gyorsan kikevertem egy adag csokit, és belemártogattam a kókuszcsúcsokat.

finomságok (hűtőben dobozokba betárazva várják sorsukat)

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése