2012. november 28., szerda

Cékla-krémleves

3 nagy céklát megmostam, félbe vágtam, alufóliával bélelt tepsire raktam, jól be is takargattam alufóliával.
200 fokos sütőben kb. 1,5 óra alatt lett puha. Mikor kicsit meghűltek, lehámoztam őket és kockákra vágtam.

1 fej lilahagymát apróra vágtam, kókuszzsíron megdinszteltem. Rászórtam a céklát, felöntöttem fél liter vízzel, és dobtam hozzá egy húsleves kockát.
Kicsit főztem is, majd turmixgépbe öntöttem, krémesre turmixoltam.

Ha nem elég fűszeres, lehet hozzá rakni még sót, borsot, sőt, chili port is.

Szeletelt mandulát pirítottam a tetejére levesbetét gyanánt. Finom volt, gyerekek is ették lelkesen.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése