2012. április 24., kedd

Mi a lényege a paleo diétának?



Sokan azt gondolják a Paleolit táplálkozás egy újabb őrület csupán. Aki kipróbálta és megtapasztalta jótékony hatását az tudja, hogy ez nem egy újabb fogyókúra, vagy valamilyen újabb divat-trend, hanem sokkal több annál.

A paleo diéta nem vallás, hanem egy olyan életmód, mely gyógymód lehet számos évek óta kínzó betegségünkre. Nem is diétának nevezném, hanem inkább életmódnak.

A paleo diéta sok civilizációs betegségnél jó eredménnyel alkalmazható. Tünetmentesség, sőt teljes gyógyulás lehet a „mellékhatása”, de nem csodaszer, és nem old meg minden problémát.

Szerencsére, egyre szélesebb körben válik ismertté az a nézet, miszerint a civilizációs betegségek oka főként abban keresendő, hogy az utóbbi évszázadokban az emberek egyre nagyobb arányban fogyasztanak olyan ételeket, melyeknek alapanyagaihoz az emberi szervezet nem tudott alkalmazkodni.

Ilyenek pl. a gabona, liszt, cukor, szója, tej és tejtermékek, hüvelyesek, hidrogénezett növényi olajok stb.

Milyen betegséget okozhatnak ezek az élelmiszerek?

Inzulinrezisztenciát, I. és II. típusú cukorbetegséget, pajzsmirigy alul vagy túlműködést, sokízületi gyulladást, szklerozis multiplexet, PCOSZ szindrómát, szívbetegséget, aknét, pattanásokat, csontritkulást, depressziót, magas vérnyomást, refluxot, köszvényt, fejfájást, crohn betegséget, allergiát, daganatos betegségeket, melanómát, meddőséget stb.

Ha valamelyik betegségben magadra ismertél, akkor a paleo diéta segíteni fog Neked is!

forrás: http://www.paleo-dieta.hu/hirlevel-feliratkozas/mi-a-lenyege-a-paleo-dietanak/ 


2 megjegyzés:

  1. Sajnos rajtam semmi nem segített,1 éve át álltam a Paleo életmódra,a magas vérnyomás és elhízás miatt.De sajnos nem fogytam a mai napig egyetlen dekát sem,és ráadásul még magas vérnyomásomat sem orvosolta! - gyógyszer mellett nagyon felugrik a vérnyomásom,már mindent kipróbálok,még a Varga féle gyógygombát is szedem,és semmi nem segít.Kérem ha tud valaki valamilyen okosságot azt nagy megköszönném!

    VálaszTörlés
  2. Sajnálom, hogy nem sikerül se fogyni se gyógyulni a paleóval.

    Azt tudom ajánlani, hogy konzultáljon erről dr. Tóth Csabával, aki biztosan kitalálja, hogy mi a gond.

    Itt a honlapja, és rajta az elérhetőségei:
    http://www.paleomedicina.com/hu/

    VálaszTörlés