Egész nap alig ettem valamit, nagy rohanás volt, és estére kókuszlisztből készült palacsintát terveztem sütni. De nem sikerült:) Egyszerűen nem lehetett megfordítani, olyan állaga volt, hogy ahogy alá akartam nyúlni, morzsálódott. Későn jutott eszembe, hogy csinálhattam volna belőle császármorzsát, és az 5. kukába kapart palacsinta után kiöntöttem a masszát a lefolyóba:(
Hirtelen ötlettől vezérelve nekiálltam a kakaós csigának. Múltkor nem sikerült valami jól, de ez most szinte tökéletes lett:
Tészta:
25 dkg szeletelt mandulát ledaráltam,
5 dkg kókuszliszt
3 dkg xukor (ledarálva)
1 kk sütőpor
csipet só
2 kis tojás
5 dkg puha ghí
Összegyúrni, 2 szilikonos sütőpapír között kinyújtani.
Krém:
10 dkg folyékony ghí
4 ek xukor
2 ek kakaópor
Összekeverni, kenhetővé hűteni.
A kinyújtott tésztát feltekerni, megkenni a kakaós krémmel, óvatosan feltekerni, ujjnyi szeletekre vágni, szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatni, 180 fokos sütőben 20 perc alatt megsütni.
Szép lett, finom lett, és hogy a kényeztetés teljes legyen, kókusztejből kakaót is csináltam hozzá:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése