Régi életemben nem szerettem, mert csak rántottuk, és úgy
valahogy nem ízlett.
Viszont most megint kaptunk valakitől ajándékba, és
csináltunk belőle rakottas kaját (régi életünk rakott krumplija, amiben a
krumplit eddig cukkinire cseréltem, de kipróbáltuk patisszonnal, és úgy még
fincsibb! Nem enged levet, mint a cukkini, és állagában és színében is jobban
hasonlít a krumplihoz.
A rakott patisszon sikerén felbuzdulva a töltött paprika
mellé főztünk ki sós vízben patisszon kockákat, és tisztára olyan volt, mintha
főtt krumplit ennénk.
Gondoltunk egy merészet, és brassóit álmodtunk. De sajnos a
patisszon nem süthető ropogósra a zsírban, így sült krumplis emlékeinknek nem
tett eleget.
Sebaj, nem vagyunk telhetetlenek, hisz rakott „krumplinak”
és főtt krumpli helyettesítésére tökéletes!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése