Menü:
Előétel:
-
bacon-be tekert máj,
-
kolbászkrémes és padlizsánkrémes falatkák (paleo
lepénykenyéren)
-
paleo ropi és szezámos-mákos keksz
Főétel.
Töltött
káposzta (kesutejfölt is csináltam hozzá) paleós kenyérrel
Desszert:
-
paleo „rizshoch” sárgabarack pürével
-
nektarinos pite
A töltött káposztát anyukám csinálta, nagyon finomra
sikeredett:)
Én előtte nap este megsütöttem mindent, amit csak lehetett:
Paleo ropit Elmira gyerekszakácskönyvéből, szezámos-mákos
ropogóst, aminek receptje a blogomon a kekszeknél megtalálható. Ez eddig 3
tepsi:)
Aztán jött a mandulás kenyér és a magos stangli lepénynek
sütve, mindkettő a gyerekszakácskönyvből. Ez utóbbit, amikor kihűlt, a
legkisebb pogácsa szaggatóval kiszaggattam, és ezekre a korongokra nyomtam a
vendégség napjának reggelén a szendvicskrémet.
Reggel a piacon kezdtünk anyuval, sikerült vennünk finom
puha sárgabarackot, amiből egy botmixerrel remek sárgabarack „lekvárt”
varázsoltam 1 perc alatt a „rizskoch”-hoz.
Reggelire a családnak sütöttem amerikai paleocsintát
csokiszósszal, és összekevertem a „rizskoch”-ot, ami tulajdonképpen kókuszos-mandulás
felfújt (gyerek szakácskönyvből).
Csatos tortaformába sütöttem, cikkekre vágva tálaltam,
sárgabarackpürével.
Átadtam a konyhát anyukámnak, aki összerakta a töltött
káposztát (savanyú káposzta, húsgombóc és oldalas rétegezve).
A padlizsánkrémhez csináltam házi majonézt, összekevertem a fagyasztóból kivett sült padlizsánnal (tűzön sült, jó füstös), megszórtam fokhagymaporral, sóval és fehérborssal. botmixerrel össze.
A kolbászkrém is a gyerekszakácskönyvben lévő recept alapján készült (főtt tojás, puha kolbász és zsír) botmixerrel.
Habnyomóval nyomtam a kis falatkák tetejére.
A bacon-be tekert máj is frissen készült (a bacon szeleteket
kiterítettem, megszórtam kevés majorannával, rá egy fél csirkemájat és
összetekertem).
Az utolsó pillanatban találtam ki, hogy megsütöm a
gyümölcsös pitét is a sok nektarin felhasználásával, de ez már nem kellett
volna, alig fogyott belőle, de legalább megvan pár napig a sütink:)
A kesutejföl de.10-kor jutott eszembe, gyorsan leöntöttem 7
dkg kesudiót 2 dl
forró vízzel, és délben már turmixoltam is. Kevés sót és kevés paleolajat adtam
hozzá turmixolás közben. Ezt se nagyon ették a vendégek, lesz belőle hortobágyi
húsos paleocsinta.)
Az ebéd utáni kávéjukat is kókuszcukorral és kókusztejjel
kapták, és a desszert alatti beszélgetés témája: paleolit táplálkozás vs.
hagyományos:)
Senkit nem térítettünk meg, de megismertettük velük a
paleót, ha valahol szóba kerül, már nem fogják azt hinni, hogy a paleósok csak
nyers húst és zöldségeket esznek:)
Estére eléggé elfáradtam, de elégedett voltam, jól sikerült
a paleós vendégség, és mindenki jóllakott és ízlett is nekik minden:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése