Idei első próbálkozás. Szép, jó illatú, finom ízű, de kicsit tömör. Próbálok rajt javítani húsvétig, ha sikerül, megosztom.
150 g Paleolit Éléskamra Keltes Élmény lisztkeverék
2 tojás
30 g kókuszolaj
20 ml citromlé
kevés reszelt citromhéj
40 ml víz
Összekevertem, hűtőben pihentettem 10 percet, majd hozzágyúrtam 1 púpos ek poreritritet, 3 részre osztottam, 3 kígyót gyúrtam, összefontam, 175 fokon légkeveréses sütőben 20 percig sütöttem.
Lekentem tojássárgájával, visszaraktam még 10 percre.
Talán attól lett túl tömör, hogy a sütőm haldoklik. Alulról nem melegít egyáltalán, így mindent légkeverésen sütök, ami nem mindennek tesz jót. A tegnapi fahéjas csiga nagyon kiszáradt, ennek a fonott kalácsnak sem tett jót.
Aki kipróbálja ezt a receptet, várom a véleményét kommentbe!
Ilkának is ízlik:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése