Fehér húsú édesburgonyát meghámoztam, a hámozóval szeleteltem, sertészsírban max.lángon kisütöttem.
Amikor már kezdett színt kapni, elzártam alatta a lángot, és a forró zsírban még kevergettem egy kicsit, majd szűrőlapáttal kiszedtem papírtörlős tányérra.
Rögtön megszórtam mézeskalács fűszerkeverékkel. Kihűlve ropogós chips lett:)
Irtó finom lett, de sajnos a hüvelykujjamból is sikerült leszelnem egy darabot:(
Maradt még édesburgonya, de a bibis ujjam miatt már nem tudtam szeletelni, így késsel daraboltam kis téglalapokra. Hasonló módon kisütöttem, és fahéjas-kókuszcukros keverékkel szórtam meg (aki nem használ kókuszcukrot, más édesítővel is helyettesítheti). Fincsi cini-minis lett belőle:) (régi életem kedvenc gabonapelyhe)
Mikor már meguntam a pici darabokra vágást, a maradék édesburgit nagyobb szeletekre vágtam, kisütöttem, sóztam és töpörtyűvel falatoztam.
Kiadós reggelim volt:)
Szia!
VálaszTörlésHol tudsz fehérhúsú édesburgonyát venni? Én mindenhol csak narancssárgát találok...
Köszi előre is!
Lana
Anyósom hozta, a kertészeti szakiskolában termesztették (Villányban).
VálaszTörlés