2. alkalommal hosszabb őzgerincformában sütöttem, szebb lett:) |
1 ek chia mag kb.14g 113 Ft
2 dl víz
Állni hagyjuk pár percet, kocsonyás lesz.
120 g szezámliszt 228 Ft
90 g lenmagliszt 88 Ft
1 púpos kk nyílgyökérliszt kb.5g 14 Ft
4 tojás 120 Ft
4 ek Cocomas kókuszkrém kb.0,5 dl 75 Ft
1 tk só
bors
őrölt kömény
1 púpos kk szódabikarbóna
citromlé rá, hogy pezsegjen
Tojásos masszához robotgéppel hozzákevertem a zselés cuccot, és utána a liszteket kézzel kevertem bele. Formázható kenyér-tészta lett, nem folyik, lehet gyúrni. Beleraktam egy szilikonos kenyérsütő formába.
220 fokon 40 percig sült, majd még 20 percet 180 fokon. Végül kiborítottam a formából, és légkeverésen még 10 percet sütöttem, csak a biztonság kedvéért.
Szuper finom kenyér.
700 Ft és több, mint fél kiló (568 g)
Sok minden kell bele, de olyan finom, hogy ha egyszer megsütöd, akkor onnantól már csak ilyet fogsz sütni, így megéri beszerezni ezeket a speciális alapanyagokat.
A két liszt, ami kell hozzá, a legolcsóbb paleós lisztek:)
Az egész családnak ízlett, sokszor fogom még ezt a kenyeret sütni!
magkeveréket is kevertem bele (szotyi, tökmag, fenyőmag) |
Draga Noverkem, hihetetlen evulocuios fejlodesen ment at a kenyered az elmult 2 evben, ami persze a sok uj lisztnek is koszonheto, de legfokebb a kitarto probasutogeteseidnek. Le a kalappal, ugyi vagy :*
VálaszTörlésKöszike! Igyekszem! És eddig ez a legszuperebb!!!
VálaszTörlés