Ez paleós életemben elég nagy fejtörést okoz.
Általában halat csinálok ezek a napon ebédre (harcsapörköltet vagy lazacot sütök ki serpenyőben), de múlt héten édesre vágytam, és eszembe jutott, hogy régi életemben mi volt szinte mindig a pénteki menü: túrógombóc
Nagy kedvencem volt a túrógombóc, és mióta tudok házilag ToTu-t csinálni, foglalkoztat a paleo-túrógombóc megalkotásának gondolata.
Volt már pár próbálkozásom, eddig ez lett a legjobb (és még van hova fejlődni).
"túró"gombóc fahéjas "tejföllel" |
2 db tojást,
2 tk útifűmaghéjat és
2 tk kókuszlisztet raktam hozzá.
Golyókat formáztam, belehempergettem mandulalisztbe, és a szilikonos pogácsaformám mélyedéseibe raktam.
Sütőben addig sütöttem, míg nem kapott egy kis színt (160 fokon kb. fél óra)
"tejföl": 2 dl cocomas-t mélyhűtőbe raktam pár órára, majd fahéjjal és eritrittel robotgéppel kikevertem. Sűrű tejföl-állaga lett.
Gyerekek is nyelték, mint kacsa a nokedlit:)))
Reggelire és uzsira mákos muffint ettünk vaníliasodóval.
Mákos muffin a korábbi jól bevált recept alapján készült, csak meggy nélkül.
Vaníliasodó:
3 tojássárgája,
3 dl kókusztej
3 ek eritrit
3 ek tápióka keményítő
Sűrűre összefőzni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése