Csupa nagy betűvel! Szuper lett!
És ezért is a Paleokosár csapatát illeti a dicséret, az Ő receptjükkel próbálkoztam.
Így néz ki:
Kár, hogy az ízét nem tudom megmutatni!
A tésztájának semmilyen íze nincs, vagyis nem lehet kiérezni egyik-féle paleós lisztet se.
A szélén ropogósra sült a tészta, el lehetett ropogtatni, és meg lehetett fogni a szeletet, mint egy rendes pizzát!
Vacsorára készült, és az egész család tetszését elnyerte.
Rita (a kritikus 4 évesem) még másnap reggel is emlegette:
"Finom volt tegnap a pizza, máskor is csinálj anya, jó?"
Hát persze!
És akkor jöjjön a recept:
3 tojás
1 tk só
1/3 tasak sütőpor (lehet 1/3 tk szódabikarbóna is)
1 ek citromlé
3 púpos ek mandulaliszt (nem darált mandula)
3 púpos ek szezámliszt
3 púpos ek nyílgyökérliszt
Összedolgozni, hűtőben fél órát pihentetni.
Szilikonos sütőpapíron nyújtottam ki, fóliával a tetején jó vékonyra.
180 fokos sütőben kicsit elősütöttem, majd rá a feltét, és még 20 perc a sütőben.
Feltét:
natúr paradicsompüré, pizza fűszerek, só
szalonna, kolbászkarikák, hagymakarikák (elősütve)
A sajt azért hiányzott róla, no de az már elhajlás lett volna!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése