Anyukám 59. születésnapjára a kedvenc tortáját paleósítottam. Mindig is a charlotte torta volt a kedvence:)
Gesztenyelisztből sütöttem piskótatekercset:
6 tojás fehérjét kemény habbá vertem,
6 tojássárgáját 3 ek eritrittel habosra kevertem, belekevertem 4 ek gesztenyelisztet is, majd a fehérje habot óvatosan beleforgattam.
Szilikonos sütőpapírral kibélelt gáztepsire simítottam, 170 fokon 15 perc alatt készre sütöttem.
Még langyosan feltekertem, később töltöttem bele az eper "lekvárt" (30 dkg fagyasztott szamócát kiolvasztottam, botmixerrel egy kevés porrá őrölt eritrittel összeturmixoltam), éles késsel felszeleteltem ujjnyi széles szeletekre.
A gyümölcsmosó tálkát kibéleltem folpack-kal, majd a piskótatekercs szeleteket.
A töltelékhez 3 doboz (összesen 6 dl) Cocomas kókuszkrémet (1 napig előtte hűtőben tároltam) robotgéppel felvertem, beletördeltem egy 25 dkg-os natúr gesztenyemasszát és annyi porrá őrölt eritritet, amennyivel elég édesnek találtam (kóstolgattam).
30 dkg fagyasztott erdei vegyes gyümölcsöt kiolvasztottam, beleszórtam a krémbe és a piskótatekerccsel kibélelt tálba öntöttem.
2 tojásból és 1 púpos ek gesztenyelisztből sütöttem egy piskóta lapot, mert nem maradt az aljára/tetejére a tekercsből.
Este készítettem, másnap du. vágtuk meg, csodálatosan megállt.
Szeletelve azért szétcsúszott, ezért vágott képet nem csináltunk, de mennyei finom lett. Tuti fogok még ilyet készíteni, különböző variációkban:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése