A receptet Alexandra gasztroblogján találtam, és csak kicsit változtattam rajta (pl. a mazsolát kihagytam az almaszószból)
Almaszósz:
1 ek kókuszzsírt felolvasztottam egy fazékban.
2 almát apró kockákra vágtam, egy fazékban fedő alatt puhára pároltam (kb. 5 perc).
Fedőt levéve elfőztem a levét, 2 csurgató mézet csurgattam rá, kicsit összefőztem.
Palacsinta:
1 bögre növényi tej (én kókusztejet használtam)
1 bögre víz
1 tojás
csipet só
2 bögre gesztenyeliszt
1 ek paleolaj
Gépi habverővel összekevertem, vékony paleocsintákat sütöttem belőle (7-8 db lett).
Fahéjjal vagy xilit-es kakaóporral megszórtam a palacsintákat,
feltekertek, almaszósszal nyakon öntöttem őket. Nagyon-nagyon finom és
tápláló. Már most megfogadtam, hogy dec.24-én is ez lesz a reggelink:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése